Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2018

Прокуратура ще на крок наблизилась до повернення табору «Буревісник» його законному власнику

                 

 Прокуратурою Херсонської області з метою захисту інтересів держави вжито заходів щодо повернення у державну власність незаконно відчуженої земельної ділянки рекреаційного призначення площею 5,1188 га, яка на праві постійного користування була ще у 60-х роках минулого століття виділена Херсонському державному педагогічному інституту ім. Н.К. Крупської (правонаступником якого на цей час є Херсонський державний університет) під розміщення та розбудову табору «Буревісник».
 
Встановлено, що Лазурненська селищна рада з перевищенням наданих їй повноважень прийняла рішення про оформлення права комунальної власності на зазначену земельну ділянку, що знаходиться на узбережжі Чорного моря в  смт Лазурне Скадовського району.
 
Надалі на підставі цього рішення радою передано значну частину земельної ділянки в оренду 7 суб"єктам підприємницької діяльності для використання в комерційних цілях.
 
Під час реалізації функції представництва прокуратура Херсонської області звернулась із позовом про визнання незаконним та скасування вказаного рішення.
 
Рішенням господарського суду Херсонської області в червні 2017 року позов прокурора задоволено.
 
Не полишаючи спроби залишити у незаконному користуванні державне майно, суб"єкти господарювання та селищна рада зазначене вище судове рішення оскаржили в апеляційному порядку, за наслідками чого постановою Одеського апеляційного господарського суду у вересні 2017 року рішення місцевого господарського суду скасовано, у задоволенні позову відмовлено.
 
У подальшому прокуратура Херсонської області о скаржила зазначене рішення в касаційному порядку. У результаті Верховним Судом задоволено касаційну скаргу прокурора, рішення апеляційного суду скасовано, рішення суду першої інстанції залишено в силі.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1656