Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2018

Прокуратурою подано позовну заяву про повернення земельної ділянки сільськогосподарського призначення вартістю понад 1 млн грн

                                         

Однією з функцій прокуратури є представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення її інтересів, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади чи інший суб`єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження.
 
Каховською місцевою прокуратурою встановлено факт незаконного використання фермерським господарством земельної ділянки загальною площею понад  53 га вартістю близько 1,3 млн грн в адміністративних межах Верхньоторгаївської сільської ради Нижньосірогозького району. Вказана земельна ділянка була надана гр. П. в постійне користування для ведення селянського (фермерського) господарства, що підтверджено Державним актом на право постійного користування земельною ділянкою.
 
У грудні 2017 року голова фермерського господарства помер. Однак, земельна ділянка продовжує використовуватись зазначеним фермерським господарством.
 
Каховською місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області подано позовну заяву до господарського суду Херсонської області про вилучення вказаної земельної ділянки у фермерського господарства  та повернення її до земель державної власності.
 

Автор: Каховська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1623