Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

У прокуратурі області обговорили шляхи впровадження системи електронної фіксації у місцях несвободи

    

12.06.2018 у прокуратурі Херсонської області відбулась робоча зустріч представників правоохоронних органів та представників громадських організацій у сфері прав людини і правосуддя, під час якої обговорено механізм взаємодії між органами прокуратури та поліції з огляду на впровадження з 03.04.2018 системи електронної фіксації за діями щодо затриманої особи «Custody records» в ізоляторі тимчасового тримання № 1 ГУНП в Херсонській області. Зазначений захід відбувся за участю Генеральної прокуратури України, регіональної прокуратури та органів Національної поліції, а також представників Міжнародного фонду «Відродження», Експертного центру з прав людини та Української фундації правової допомоги.
Вказану систему електронної фіксації презентовано директором програмної ініціативи «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Романом Романовим.
Основною метою впровадження «Custody records» є забезпечення превенції порушень прав людини, адже вона дозволяє контролювати весь процес затримання особи та подальшого її утримання в місцях несвободи. Впровадження цього механізму дозволить як виявити порушення прав людини з боку працівників правоохоронних органів, так і захистити останніх від неправомірних звинувачень затриманих. Учасниками зустрічі обговорено деякі аспекти та проблемні питання у роботі системи «Custody records», а також алгоритм дій після встановлення і фіксації можливих порушень прав затриманої особи, шляхи реалізації та реагування на такі факти.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1764