Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2018

Херсонське СІЗО відвідали представники Генеральної прокуратури України

      

Сфера застосування кримінальних покарань та інших заходів примусового характеру завжди залишається однією з найбільш вразливих у житті суспільства, а тому Генеральною прокуратурою України та прокуратурою  області постійна увага приділяється стану виконання вимог законодавства щодо забезпечення конституційних прав в’язнів.
 
З цією метою начальником управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України Свірцем В.В. спільно із працівниками прокуратури області 12.06.2018  здійснено виїзд до ДУ «Херсонський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України.
 
Під час обходу оглянуто  комунально-побутові приміщення установи, звернуто увагу на умови тримання в’язнів. Під час спілкування з’ясовано, що  скарги  на дії  працівників установи щодо насильства і жорстокого поводження,  забезпечення їх належним харчуванням, надання своєчасної та адекватної медичної допомоги відсутні.
 
За результатами внесено вказівку про  усунення виявлених порушень та  вирішення проблемних питань, пов’язаних із аварійним станом будівель установи, передусім режимного корпусу. 
 
З огляду на важливість забезпечення додержання прав громадян у місцях несвободи, ці питання постійно перебувають у полі зору Генеральної прокуратури України  та керівництва прокуратури області.
Робота на вказаному напрямі триває.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1655