Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2018

За внесення недостовірних відомостей до щорічної декларації відкрито кримінальне провадження

                

Генічеською місцевою прокуратурою вжито певних заходів, спрямованих на виявлення та запобігання корупційним правопорушенням на території Генічеського району.
 
Так, Генічеською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадової особи місцевого самоврядування Генічеської міської ради за внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України.
 
Досудовим розслідування встановлено, що посадовою особою, в порушення пунктів Закону України «Про запобігання корупції», при заповненні вказаної декларації внесено завідомо недостовірні відомості на загальну суму понад 2 млн. грн., а саме не відображено наявність кредитних зобов’язань та розмір частки в статутному капіталі з обмеженою відповідальністю.
 
Під час досудового розслідування, за ініціативою прокурора, Національним агентством з питань запобігання корупції проведено перевірку вказаних фактів та відповідним висновком підтверджено виявлені правопорушення.

Автор: Генічеська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1548