Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2018

Завдяки принциповій позиції прокуратури до державної власності повернуто земельну ділянку площею 49 га

 

 

 

 

Рішенням господарського суду Херсонської області задоволено позов Бериславської місцевої прокуратури до фізичної особи підприємця про повернення водного об’єкту загальнодержавного значення та земельної ділянки під ним площею 49 га вартістю майже 1,2 млн.грн. розташованої на території Гаврилівського лісництва ДП «Великоолександрівське лісомисливське господарство».
Підставою для звернення прокурора до суду в інтересах держави стало безоплатне використання підприємцем землі та водного об’єкту для риборозведення  за відсутності правовстановлюючих документів. Зазначений водний об’єкт є частиною Каховського водосховища комплексного призначення, який не може передаватися в оренду, а відтак і не може використовуватися одноособово для здійснення підприємницької діяльності. Вказане не завадило підприємцю розмістити на землях лісового фонду будиночок охорони та альтанки для відпочинку, чим позбавлено громадян права вільного користування водним об’єктом.
Судовим рішенням підприємця зобов’язано звільнити земельну ділянку Гаврилівського лісництва ДП «Великоолександрівське лісомисливське господарство» шляхом демонтажу самовільно розміщених споруд та повернути її Херсонській обласній державній адміністрації.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1721