Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2018

На Херсонщині на виконання рішення суду за позовом прокурора державі повернуто земельну ділянку рекреаційного призначення вартістю понад 50 млн грн

                     

Постановою Одеського апеляційного господарського суду залишено у силі рішення господарського суду Херсонської області, яким задоволено позов прокурора та скасовано державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою площею понад 18 га за комунальним підприємством «Лазурне», а також зобов'язано повернути земельну ділянку вартістю 53 млн 649 тис грн до земель Лазурненської селищної ради.

Підставою для звернення прокуратури з позовами до суду в інтересах держави, а також необхідність їх захисту стало надання земельної ділянки рекреаційного призначення комунальної власності всупереч встановленому та законодавчо визначеному порядку надання земельних ділянок в постійне користування.

Завдяки принциповій позиції органів прокуратури Херсонської області рішення суду боржником виконано у повному обсязі. Відповідно до акту приймання-передачі земельну ділянку повернуто державі в особі Лазурненської селищної ради Скадовського району.

Про що внесено відповідний запис до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1512