Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2018

Прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт відносно посадовця Олешківської міської ради за зловживання службовим становищем

                             

Цюрупинським відділом Новокаховської місцевої прокуратури до Цюрупинського районного суду, направлено обвинувальний акт відносно посадової особи виконавчого комітету Олешківської міської ради за ст. 364 ч. 1 КК України.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що посадова особа місцевого самоврядування, зловживаючи своїм службовим становищем всупереч інтересам служби, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та інших посадових осіб виконавчого комітету Олешківської міської ради, вчинила ряд дій, внаслідок чого останнім упродовж травня-жовтня 2017 року надлишково нараховано та виплачено заробітну плату на загальну суму  91 377,65 гривень, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом громадським.
 
Під час досудового розслідування підозрювану відсторонено від посади та обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
 
Дії посадовця  кваліфіковано за ч.1 ст. 364 КК України, санкція статті передбачає покарання до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.    

Автор: Новокаховська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1446