Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2018

До суду спрямовано обвинувальний акт відносно двох спільниць, які, пограбувавши, вбили чоловіка

                  

Херсонською прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох жінок 1987 та 1994 р.н. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст.187 ч.4, 115 ч.2  КК України – розбою та вбивства, вчинених з корисливих мотивів за попередньою змовою.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що дві подруги, одна з яких  має не зняту та непогашену судимість за вчинення розбою та вбивства та лише нещодавно звільнена з місць відбуття покарання, познайомились в одному з міських кафе з чоловіком. Після спільного вживання спиртних напоїв кавалер запросив жінок до себе додому. У квартирі потерпілого одна з них підсипала лікарський препарат, який чинить психотропну дію на організм людини, до стакану із напоями, що споживав потерпілий. Коли потерпілий втратив свідомість, жінки заволоділи його телевізором, комп’ютером, телефоном, грошовими коштами, розмір матеріальних збитків становить понад 55 тис.грн.
 
Внаслідок прийняття препарату потерпілий помер.
 
Наразі кримінальне провадження спрямовано до суду, державне обвинувачення буде підтримуватись Херсонською місцевою прокуратурою.
 
Санкції вказаних статей передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі  на строк до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1589