Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2018

Про результати діяльності органів прокуратури області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру

  

Органами прокуратури Херсонської області вживаються заходи щодо удосконалення організації роботи на напрямі з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів, що сприяє стабілізації оперативної обстановки та режиму тримання у кримінально-виконавчих установах, забезпеченню додержання конституційних прав громадян у місцях несвободи та при застосуванні заходів примусового характеру, запобіганню катуванням та іншому жорстокому поводженню з цією категорією осіб.
За наслідками розгляду 270 документів реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 128 осіб.
За ініціативою прокурора звільнено  1 незаконно утримувану особу із слідчого ізолятора та 10 осіб - із дисциплінарних ізоляторів установ ДКВС України в області.
Особливу увагу приділено виявленню злочинів у сфері службової діяльності та з корупційними ознаками, у цьому році зареєстровано                        3 кримінальні провадження.
Результати наглядової діяльності загалом позитивно вплинули на стан додержання законів щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення затриманих, ув’язнених та засуджених, режиму їх тримання, запобігання катуванням та іншому жорстокому поводженню, дотримання конституційних прав громадян у спеціальних установах органів поліції, слідчому ізоляторі та виправних установах області.
Активізовано роботу з питань додержання кримінально-виконавчого законодавства щодо соціально-виховної роботи із засудженими до позбавлення волі, своєчасної виплати їм  заробітної плати.
Прокуратура Херсонської області і надалі буде спрямовувати роботу на попередження та недопущення порушень конституційних прав громадян.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1402