Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2018

Завдяки наполегливій позиції прокурора до бюджету повернуто майже 200 тис.грн

  

Непоодинокими є випадки, коли придбавши нерухомість, суб"єкт господарювання не квапиться укласти відповідний договір оренди, що дає йому змогу уникати орендної плати за землю. Фактично має місце факт використання землі без правовстановлюючих документів, що порушує інтереси держави у сфері земельних відносин та заважає поповненню місцевих бюджетів.
Виявляючи такі випадки, прокуратура невідкладно на них реагує заходами представницького характеру, звертаючись до суду з відповідним позовом про відшкодування завданих державі збитків.
Так, Каховська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Херсонської області з позовом в інтересах держави в особі Любимівської селищної ради до одного з підприємств Каховського району про стягнення до бюджету майже 200 тисяч гривень збитків за використання земельної ділянки площею 2,0655 га.
Встановлено, що вказане підприємство, придбавши приміщення виробничої бази для ведення підприємницької діяльності, з 2015 року ухилялося від укладення договору оренди земельної ділянки, не сплачуючи за неї орендну плату. Позов прокурора судом задоволено в  повному обсязі.
Порушнику доведеться сплатити завдані збитки на користь Любимівської селищної ради.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1483