Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2018

На Херсонщині прокуратура захистила майнові інтереси держави на суму понад 14 млн грн

   

Рішенням господарського суду Херсонської області задоволено позовні вимоги прокуратури Херсонської області про скасування незаконного рішення органу місцевого самоврядування та оформленого на його підставі свідоцтва про право приватної власності на цілісний майновий комплекс «Голопристанський елеватор» загальною вартістю понад 14 млн грн.
Встановлено, що у 2011 році на підставі рішення виконавчого комітету Голопристанської міської ради за одним із публічних акціонерних товариств оформлено право приватної власності на цілісний майновий комплекс зерносховища, що знаходиться у Херсонській області.
Незважаючи на те, що вказана нерухомість входила до переліку майна, що не підлягає приватизації, за відсутністю рішення власника про зміну правового статусу державного майна, цілісний майновий комплекс вартістю 14,2 млн. грн. вибув із державної власності.
З метою захисту інтересів держави прокуратура області звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення виконкому міськради, визнання недійсним свідоцтва про право власності.
Відтак, за втручання прокурати одне із найбільших зерносховищ в області підлягає поверненню у державну власність.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1650