Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2019

Справа щодо учасників та організатора ОЗГ, яка займалася збутом психотропних речовин у Херсоні, розглядатиметься у суді

   

Херсонською місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за обвинуваченням трьох місцевих жителів,  які у складі організованої злочинної групи протягом березня-липня 2018 року здійснювали незаконний збут особливо небезпечної психотропної речовини PVP (Αльфаірролідінопентиофенон,  синтетичний психостимулятор класу катіонів, представляє собою дезметиловий аналог пировалерона і представник нового класу альфа-пірролідінофенонів), шляхом «закладок» на території м.Херсона.
Організатор групи, будучи військовослужбовцем Національної Гвардії України, налагодив постачання до обласного центру посилок із вмістом психотропних речовин, які фасував та розкладав у громадських місцях із фотофіксуванням місць «закладок». Збут речовин здійснювався через інтернет-сайти. Також до протиправної діяльності організатор залучив двох знайомих, які працювали на останнього за грошову винагороду. Під час затримання та в ході подальших обшуків вилучено близько 300 грам психотропних речовин.
Дії зловмисників кваліфіковано за ч.ч. 2, 3 ст.307 КК України, їм загрожує позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.
 

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1473