Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2019

У Горностаївці затримано члена військово-лікарської комісії на хабарі за визнання особи непридатною до військової служби

   

Сьогодні  приблизно о 14.00  працівниками слідчого управління ГУНП в Херсонській області разом зі співробітниками ВБКОЗ УСБУ області за процесуального керівництва прокуратури Херсонської області під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні  затримано члена військово-лікарської комісії  за отримання через посередника неправомірної вигоди в розмірі 10 тис. грн. за надання військовозобов'язаному висновку про непридатність його до військової служби через стан здоров'я.
На цей час вирішується питання про повідомлення лікарю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1303