Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2019

За принципової позиції прокуратури земельні ділянки лісогосподарського призначення залишились у державній власності

  

Високопільським районним судом задоволено вимоги громадян  про  визнання за ними права власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 0,3 га та про припинення  права постійного користування  ДП «Великоолександрівського ЛМГ» .
 Ураховуючи, що у сфері земельних правовідносин важливу роль відіграє конституційний принцип законності набуття та реалізації права власності на землю, прокуратура Херсонської області оскаржила незаконні рішення суду першої інстанції та домоглась скасування їх в апеляційному порядку.
Херсонський апеляційний суд погодився з позицією прокурора, що визнання права власності за рішенням суду на земельні ділянки лісогосподарського призначення, які перебувають у користуванні лісомисливського господарства, є втручанням  у  дискреційні повноваження Херсонської обласної державної адміністрації, яка є розпорядником земель вказаної категорії,  та порушує  порядок отримання земельних ділянок лісогосподарського призначення  у власність громадянам, визначений  Земельним та Лісовим кодексами  України.
Отже, земельні ділянки лісогосподарського призначення залишились у державній  власності, що унеможливить  їх  подальшу незаконну забудову.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1903