Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2019

У прокуратурі області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів

   

Сьогодні, 26 лютого, у прокуратурі Херсонської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів  під головуванням  прокурора області Віталія Тригубенка. Під час заходу, на якому були присутні керівники всіх правоохоронних органів області та їх місцевих структур, представники від органів місцевого самоврядування, органів виконавчої та судової влади, заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур, начальники управлінь та відділів апарату прокуратури області,  обговорено стан протидії злочинності, у тому числі її організованим формам, на території області у 2018 році. 
Так, минулого року правоохоронцями регіону вжито низку практичних та організаційних заходів, спрямованих на ефективну протидію злочинності, зміцнення законності і правопорядку.
Зменшено кількість облікованих тяжких злочинів, злочинів проти волі, честі та гідності особи, грабежів, розбійних нападів, вимагань, шахрайств, привласнень та розтрати майна.
Протидіючи організованій злочинності, до суду скеровано 7 обвинувальних актів про злочини, вчинені у складі організованих злочинних угруповань.
Направлено до суду 2 обвинувальні акти за фактами вчинення терористичних актів, 4 обвинувальні акти щодо створення терористичних організацій.
Натомість, як зазначив Віталій Тригубенко, є ряд проблемних питань, які потребують вирішення. Існує необхідність в активізації діяльності оперативних підрозділів щодо викриття злочинів у пріоритетних сферах, насамперед корупційних злочинів у бюджетній сфері, пов’язаних з незаконними оборудками при закупівлі робіт і послуг за державні кошти, фінансово-кредитній системі, сфері земельних правовідносин.
«Сподіваюсь, що розроблені за наслідками наради спільні скоординовані заходи забезпечать усунення недоліків у діяльності правоохоронних органів, законність та правопорядок в області.
Ці заходи мають бути дієвими та конкретними, позбавленими формалізму, сприяти удосконаленню організації роботи», - підвів підсумки голова наради.
За результатами наради будуть надані відповідні доручення та вказівки.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1466