Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2019

За втручання прокуратури області навчальному закладу повернуто земельну ділянку площею 50 га вартістю понад 1 млн. грн.

  

Шевченківською загальноосвітньою школою I-III ступенів Хрестівської сільської ради Херсонської області та приватним підприємством укладено договір про спільну діяльність щодо обробітку земельної ділянки, що належить навчальному закладу на праві постійного користування.
Укладення договору відбулось з порушенням вимог Земельного та Цивільного кодексів України, Закону України «Про оренду землі».
 Реагуючи на виявлені порушення, Генічеська місцева прокуратура звернулася до суду з метою повернути навчальному закладу землі сільськогосподарського призначення із незаконного користування суб’єкта господарювання.
Рішенням господарського суду Херсонської області від 04.03.2018  задоволено позов керівника Генічеської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області, Шевченківської загальноосвітньої школи I-III ступенів Хрестівської сільської ради Херсонської області до приватного підприємства, визнано недійсним договір про спільну діяльність, вилучено із користування приватного підприємства та повернуто земельну ділянку площею 50 га вартістю 1 млн. 219 тис. грн. навчальному закладу.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1383