Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

На Херсонщині до суду спрямовано обвинувальний акт відносно членів організованої групи, які займались збутом психотропних речовин

   

Прокуратурою Херсонської області направлено до суду обвинувальний акт відносно трьох місцевих жителів, які у складі організованої групи впродовж липня-жовтня 2018 року на території м. Херсона та Херсонської області організували діяльність, пов’язану з незаконним збутом за грошову винагороду особливо небезпечної психотропної речовини – PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он), способом так званих «закладок» - пакунків з «психотропом», схованих у різних місцях на відкритій місцевості з подальшим фотографуванням місць схову та надсиланням їх потенційним покупцям.

Організатор злочинної групи налагодив придбання та постачання психотропних речовин до м. Херсона у поштових відправленнях через кур’єрську службу доставки «Ін-тайм», створив для продажу психотропної речовини групу у месенджері «Telegram», яку рекламував шляхом здійснення надпису на стінах житлових будівель та інших споруд міста.

Також до протиправної діяльності організатор залучив двох знайомих, які працювали на останнього за грошову винагороду. Під час обшуків за місцем проживання обвинувачених вилучено психотропну речовину в особливо великому розмірі.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 306 КК України, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1316