Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

Органи прокуратури Херсонської області захистили інтереси держави

   

За втручання прокуратури  Херсонської області на  виконання  судових рішень вжито заходів до повернення майна державі вартістю  майже                      90 млн. грн.
Зокрема, постановою  Південно–західного апеляційного господарського суду від 11.03.2019 задоволено позов прокуратури Херсонської області   в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, а також  Міністерства  аграрної політики та продовольства України, визнано незаконними  й скасовано рішення виконавчого комітету Білокриницької селищної ради  від 11.03.2011 № 31, від 28.11.2011 № 97 щодо видачі правовстановлюючих документів на майновий комплекс ПАТ «Державна продовольчо – зернова  корпорація України».
Цим же рішенням визнано недійсними та скасовано свідоцтва про право приватної власності на майновий комплекс – «Білокриницький комбінат хлібопродуктів» вартістю 28 823 067,93 грн.
Прокуратурою області в межах компетенції вжито заходів                             до виконання  судового рішення, завдяки чому скасовано  свідоцтва про право  приватної власності ПАТ «Державна продовольчо – зернова корпорація України» на вищезазначене майно, про що 30.03.2019  внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Крім того,  рішенням господарського суду Херсонської області, залишеним  у силі  постановою  Південно–західного апеляційного господарського суду від 13.03.2019, задоволено позов прокуратури Херсонської області  в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, а також  Міністерства  аграрної політики та продовольства України, визнано незаконним та скасовано рішення виконавчого комітету Голопристанської міської ради від 28.12.2011 № 170 «Про оформлення права власності та видачу ПАТ «Державна продовольчо–зернова  корпорація України» свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомого майна – будівлі і споруди філії Публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо – зернова корпорація України» «Голопристанський елеватор» по вул. Елеваторній, 1,           у м. Гола Пристань».
Цим же рішенням визнано недійсним та скасовано свідоцтво про право приватної власності на будівлі і споруди філії ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Голопристанський елеватор» вартістю     14 195 890 грн.
Прокуратурою області вжито заходів до виконання вказаного судового рішення, завдяки чому скасовано свідоцтво про право  приватної власності ПАТ «Державна продовольчо – зернова корпорація України» на майновий комплекс «Голопристанський елеватор»,   про що  внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Аналогічно  виконано рішення господарського суду Херсонської області від 18.12.2018, яким  скасовано свідоцтва на право власності на майновий комплекс  «Великолепетиський елеватор вартістю 46 628 381,90 грн. за ПАТ «Державна продовольчо - зернова корпорація України», про що внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Прокуратура області зверталась  до суду в інтересах держави на тій підставі, що через прийняття органами місцевого самоврядування незаконних рішень та протиправне оформлення права власності за ПАТ «Державна продовольчо – зернова корпорація» майно вибуло з державної власності.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1322