Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

На Херсонщині за позовом прокурора державі повернуто земельну ділянку вартістю майже 1,3 млн грн.

   

 
Рішенням господарського суду Херсонської області від 03.06.2019  задоволено позов керівника Бериславської місцевої прокуратури в  інтересах держави в особі  Біляївської сільської ради, зобов’язано сільськогосподарське приватне підприємство повернути сільській раді земельну ділянку сільськогосподарського призначення  площею 32 га вартістю майже 1,3 млн.грн.
Так, органами прокуратури встановлено, що в жовтні 2018 року закінчився строк дії договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, укладений між сільськогосподарським підприємством  та Біляївською  сільською радою Нововоронцовського району.
Відповідно до умов договору,  після його припинення земельна ділянка підлягала поверненню Біляївській сільській раді, якою прийнято рішення про початок процедури підготовки та проведення земельних торгів у формі аукціону.
Натомість підприємство продовжувало протиправно утримувати та користуватись земельною ділянкою. Заходів до повернення її у комунальну власність уповноваженим розпорядником цієї ділянки (Біляївською сільською радою) не вживалось, що стало підставою для звернення за захистом інтересів держави Бериславською місцевою прокуратурою.
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1525