Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2019

У прокуратурі підвели підсумки роботи за І півріччя 2019 року

   

Під головуванням прокурора Херсонської області Віталія Тригубенка 25 липня відбулась оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури Херсонської області у першому півріччі 2019 року. У нараді взяли участь заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та начальники відділів.
Відкриваючи захід, прокурор області відзначив позитивні результати, яких досягнуто прокурорами Херсонщини.
Так, протидіючи корупції, правоохоронні органи до суду направили 25 обвинувальних актів стосовно 26 осіб.
Вдалося досягти результатів у пріоритетних сферах. До суду направлено 15 обвинувальних актів про злочини у бюджетній сфері, у сфері земельних правовідносин – 8.
Упродовж поточного року викрито протиправну діяльність та спрямовано обвинувальні акти до суду щодо 4 організованих злочинних угруповань відносно 13 осіб.
Окрему увагу приділено сфері представництва інтересів держави в суді. Прокурорами заявлено позовів на 258 млн. грн. Рішення суду виконано на 143 млн. грн., державі повернуто земель загальною площею 981 га.
Віталій Тригубенко окремо зупинився на нагальних проблемах, які потребують вирішення найближчим часом. Окремо зосереджено увагу щодо посилення протидії корупції, зловживанням у бюджетній сфері, викриття злочинів, пов’язаних із рейдерством, у сфері земельних відносин.
За результатами наради розроблено комплекс заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності діяльності органів прокуратури, зміцнення законності та правопорядку в регіоні.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1301