Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2019

Стан роботи прокуратури з розгляду звернень у І півріччі 2019 року

  

Право на звернення є важливим конституційно-правовим засобом захисту та однією з гарантій дотримання прав і свобод громадян. Тому питання організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів є важливим напрямом діяльності органів прокуратури Херсонської області.
Упродовж січня – червня 2019 року до органів прокуратури Херсонської області надійшло 2 710 звернень громадян.
Із вирішених звернень 59 надійшло від народних депутатів України, звернення цієї категорії не задовольнялися.
Найбільше скарг надходило з питань досудового розслідування (62,3% від вирішених). Незначною була кількість звернень з представництва громадян та держави в суді (3,1 % ), нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства – 2,7% та з інших питань.
Приблизно 900 скарг стосувались питань, що не належить до компетенції органів прокуратури, тож їх відповідно до чинного законодавства надіслано для вирішення за належністю. За вказаними зверненнями заявникам роз’яснено повноваження органів прокуратури та право на захист порушених прав у судовому порядку.
 Крім того, в органах прокуратури Херсонської області приймаються усні звернення за допомогою засобів телефонного зв’язку (т.(0552) 49-61-55). Письмове звернення також може бути надіслане з використанням спеціально визначеної електронної адреси - [email protected].
Відповідно до ст.22 вказаного Закону у прокуратурі області розроблено Порядок та графік прийому громадян. Прийом громадян здійснюється відділом  організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів щодня, організовуються прийоми прокурора області, його першого заступника та заступників, начальників управлінь та відділів, прокурорів відділів апарату прокуратури області. 
Упродовж І півріччя 2019 року на особистий прийом до органів прокуратури звернулось 1 195  громадян. 
Прокурором області приділено належну увагу прийому громадян за місцем роботи та мешкання.
Виїзди в населені пункти здійснюються з урахуванням стану законності, про їх проведення заздалегідь  оголошується через друковані засоби масової інформації та Інтернет. 
Робота за вказаним напрямом триває.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1365