Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

За позовом прокуратури Херсонської області державі повернуто земельну ділянку вартістю понад 15 млн. грн.

   

Рішенням господарського суду м. Києва від 22.11.2018, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 14.05.2019, задоволено позов заступника прокурора Херсонської області до приватного підприємства щодо вилучення та повернення до земель державної власності в особі Херсонської обласної державної адміністрації земельної ділянки площею 23,04 га вартістю понад 15 млн. грн., розташованої на території Бургунської сільської ради.
Підставою для звернення прокуратури з позовом до суду в інтересах держави стало надання в оренду земельної ділянки несільськогосподарського призначення державної власності всупереч встановленому та законодавчо визначеному порядку надання земельних ділянок для потреб, пов’язаних з користуванням надрами.
Завдяки принциповій позиції органів прокуратури Херсонської області рішення суду виконано в повному обсязі. Указану земельну ділянку повернуто державі в особі Херсонської обласної державної адміністрації. До Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відповідний запис про припинення права користування цією земельною ділянкою.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1360