Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

За апеляцією прокурора скасовано виправдувальний вирок стосовно чоловіка, який виготовляв та збував наркотичні засоби

       

Ухвалою Херсонського апеляційного суду від 12.08.2019 за апеляційною скаргою прокурора скасовано вирок Великолепетиського районного суду Херсонської області, яким громадянина М. виправдано за ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 317, ч. 1 ст. 311, ч. 1 ст. 310 КК України, з підстав істотного порушення вимог кримінального процесуального закону.
Органом досудового розслідування встановлено, що вказаний громадянин у період часу з лютого по червень 2017 року шляхом виварювання з насіння маку незаконно виготовляв наркотичний засіб - опій ацетильований, який у подальшому збував за грошову винагороду. При цьому для незаконного вживання наркотичних засобів чоловік надавав одне з приміщень свого будинку.
Крім того,  у ході проведення обшуку будинку за місцем проживання М. працівниками поліції було виявлено та вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено, - опій ацетильований (0,347 г), прекурсор, обіг якого обмежено і стосовно якого встановлюються заходи контролю, - ангідрид оцтової кислоти (1,411 г), а також 10 кущів рослин роду конопель, які чоловік вирощував на своїй присадибній ділянці.

Провадження призначено до нового судового розгляду в суді першої інстанції.

Автор:
кількість переглядів: 1317