Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2019

Справу про розтрату бюджетних коштів, виділених на будівництво водопровідної мережі, розглядатиме суд

  

Херсонською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно директора приватного підприємства та посадовця однієї з районних державних адміністрації Херсонської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.
Як раніше повідомлялось, районною державною адміністрацією з приватним підприємством у 2018 році укладено договір про виконання робіт з будівництва водопровідної мережі в одному із сіл на суму майже 1,5 млн грн.
Посадовець районної адміністрації, достовірно знаючи про те, що будівельні роботи за договором не виконано в повному обсязі, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, завищивши вартість виконаних робіт, з метою здійснення їх оплати.
У результаті умисних дій посадовця, спрямованих на розтрату бюджетних коштів районної державної адміністрації, казначейська служба незаконно перерахувала на користь приватного підприємства бюджетні кошти на суму 325 940 грн.
Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1603