Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2019

Прокуратура повідомила депутату Херсонської обласної ради про підозру

  

 
 
Сьогодні, 25 вересня, прокуратура Херсонської області повідомила про підозру у вчиненні  грубого хуліганства депутату Херсонської обласної ради VII скликання.
 
Досудовим розслідуванням установлено, що 22 вересня 2019 вказаний депутат у стані алкогольного сп’яніння вчинив хуліганські дії відносно потерпілого Ч.  
 
За версією слідства, вищевказаний громадянин завдав два удари руками в обличчя потерпілого, а також грубо порушив громадський порядок та права громадян на спокій і відпочинок шляхом гучного викрикування у нічний час образ нецензурною лайкою. Продовжуючи свої хуліганські дії, він наніс удари декільком громадянам, які намагалися зафіксувати факти неправомірної поведінки, та відібрав у них телефони, та погрожував фізичною розправою.  
 
Вищевказаний громадянин підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачене ч. 3 ст. 296 КК України, – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, пов’язане з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії. 
 
Санкція статті Кримінального кодексу України передбачає покарання за вказаний злочин у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. 
 
Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 
  
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 3216