Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

На Херсонщині до суду направлено обвинувальний акт відносно керівника підприємства, який привласнив понад 400 тис.грн держбюджету

  

 
Бериславською місцевою прокуратурою  направлено до суду обвинувальний акт про кримінальне правопорушення, пов’язане з корупцією.
Досудовим розслідуванням установлено, що керівник одного з підприємств Херсонської області шляхом зловживання службовим становищем привласнив грошові кошти в сумі 430 тис.грн, які було виділено в якості субвенції з Державного бюджету України на ремонт сільської школи Великоолександрівського району Херсонської області.
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст.191, ч. 1 ст. 366  КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах;  службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).
З метою відшкодування завданих збитків прокурором заявлено позовну заяву, на майно обвинуваченого накладено арешт.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Бериславська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1471