Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

Прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт відносно депутата місцевої ради, який намагався заволодіти зброєю працівника поліції

   

Прокуратурою Херсонської області направлено до суду обвинувальний акт відносно депутата однієї з місцевих рад області, який у червні цього року із застосуванням насильства та з погрозами вбивством відносно співробітника поліції при виконанні ним службових обов’язків намагався заволодіти табельною зброєю та бойовими припасами.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 262 КК України (розбій з метою викрадення вогнепальної зброї та бойових припасів, поєднаний з насильством, небезпечним для життя і здоров’я) та ч. 2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).
Щодо вказаної особи судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1594