Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2019

Провадження про розтрату грошових коштів державного підприємства на суму майже 400 тис.грн спрямовано до суду

  

Херсонською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно посадової особи ДП «Херсонський морський торговельний порт».
 
За версією слідства, посадовцем внаслідок зловживання службовим становищем під час виконання договорів, укладених за результатами проведення процедур публічних закупівель, було завищено вартість пального, що призвело до розтрати грошових коштів державного підприємства у великих розмірах на загальну суму майже 400 тисяч гривень.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах).
 
Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1460