Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2019

За втручання прокуратури земельні ділянки рекреаційного призначення площею 2 га повернуто Херсонському державному університету

    

За касаційною скаргою прокуратури Херсонської області постановою Верховного Суду від 16.10.2019 скасовано рішення апеляційного суду Херсонської області та залишено в силі рішення Скадовського районного суду Херсонської області, яким було визнано недійсними договори оренди земельних ділянок рекреаційного призначення загальною площею 2 га, розташованих на узбережжі Чорного моря.
Захист інтересів держави в суді прокурором було обґрунтовано порушенням вимог земельного законодавства при розпорядженні землями, які знаходились у постійному користуванні Херсонського державного університету.
         Раніше судом за позовом прокуратури області було скасовано рішення, яким Лазурненською селищною радою з перевищенням повноважень спірні земельні ділянки переведено з державної власності до земель запасу територіальної громади.
Реалізовуючи представницьку функцію у вказаній сфері, прокуратура принципово та послідовно здійснює захист майнових прав Херсонського державного університету в судах різних інстанцій.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1493