Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2019

За позовом прокуратури скасовано рішення Олешківської міської ради, прийняте унаслідок порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції»

    

Херсонським окружним адміністративним судом визнано незаконним та скасовано рішення Олешківської міської ради «Про надання дозволу громадянам на виготовлення документації із землеустрою щодо передачі земельних ділянок у власність» в частині надання дозволу на розробку проекту із землеустрою про відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку доньці одного з депутатів Олешківської міської ради, яке було прийнято з порушенням вимог антикорупційного законодавства. Рішення суду набрало законної сили.
Так, у 2018 році депутат Олешківської міської ради, не врегулювавши у передбачений законодавством спосіб реальний конфлікт інтересів, взяла участь у голосуванні за прийняття рішення Олешківською міською радою, яким у тому числі було надано дозвіл на розробку проекту із землеустрою про відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, її близькій особі (дочці).
Довідково: раніше за принципової позиції прокурора в суді першої та апеляційної інстанцій повністю доведено наявність складів адміністративних правопорушень, передбачених частинами першою та другою статті 172-7 КУпАП, депутата визнано винною та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 грн.). Рішення суду також набрало законної сили.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1351