Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2019

У прокуратурі області обговорили питання здійснення функції представництва інтересів держави в суді та протидії корупції

    

 
Сьогодні, 22 листопада, у приміщенні прокуратури області за участю заступника прокурора області Шабуняєва К.С., керівників та працівників місцевих прокуратур і апарату прокуратури області, які відповідають за здійснення представницької діяльності, відбувся круглий стіл на тему: «Практичні питання здійснення прокурорами функції представництва інтересів держави в суді та протидії корупції».
 Результати роботи засвідчили, що на сьогодні значна увага приділяється питанню підстав для представництва та захисту порушених інтересів держави прокурором.
 У 2019 році прокурори області пред’явили позовів поза межами кримінального судочинства на суму майже 330 млн.грн., судами на користь держави за позовами прокурорів стягнуто коштів та повернуто майна на суму понад 236 млн.грн., а реально виконано судових рішень, постановлених за позовами прокурорів, на 181 млн.грн.
Попри позитивні досягнення прокуратури, обсяг роботи залишається значним, водночас судова практика постійно змінюється.
В умовах сьогодення актуальними залишаються проблеми незаконного відчуження об’єктів, що не підлягають приватизації, у тому числі стратегічних, неправомірне використання особливо цінних земель, прибережних захисних смуг, лісів, земель сільськогосподарського призначення та водного фонду, а також бюджетна сфера.
         Учасники заходу обговорили проблемні питання та порушення, які потребують цивільно-правового реагування, порядок оформлення документів на стадії досудової підготовки позовів та під час участі у судах, окремі питання виконання судових рішень та представництва органів прокуратури в суді.
Також під час заходу висвітлено практичні питання усунення представницькими засобами негативних наслідків, заподіяних правопорушеннями, пов’язаними з корупцією.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1334