Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2019

За принципової позиції прокурора земельні ділянки лісогосподарського призначення залишились у державній власності

    

Органами прокуратури установлено, що громадяни, використовуючи підроблені документи, нібито видані від імені сільської ради, зареєстрували право власності на 3 будинки загальною площею 320 кв.м та відчужили їх за договорами дарування.
         Рішенням Високопільського районного суду від 26.11.2019 задоволено позов заступника прокурора області, скасовано державну реєстрацію права власності на самовільно побудовані будинки загальною площею 320 кв.м, визнано недійсними договори дарування та міни цих об’єктів, скасовано державну реєстрацію права власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 0,3 га.
Слід зазначити, що громадяни намагалися в судовому порядку визнати право власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 0,3 га під цими об’єктами, припинивши при цьому право постійного користування ДП «Великоолександрівське ЛМГ».
Незважаючи на безпідставність вимог, Високопільський районний суд прийняв рішення про їх задоволення.
         Прокуратура Херсонської області оскаржила незаконні рішення суду першої інстанції та домоглась скасування їх в апеляційному порядку.
         Завдяки принциповій позиції прокуратури земельні ділянки залишились у державній власності, що унеможливить їх подальшу незаконну забудову.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1405