Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2019

Прокуратурою повідомлено про підозру в кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами, виділеними місцевим бюджетом

   

 
Херсонською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння фізичною особою-підприємцем коштами, виділеними місцевим бюджетом на реконструкцію зовнішнього освітлення по проспекту Ушакова.
Встановлено, що підозрюваний у листопаді-грудні 2017 року, не маючи у своєму розпорядженні ані спеціалізованої техніки, ані працівників за відповідною спеціальністю, прийняв на себе зобов’язання відповідно до договору підряду на виконання робіт з реконструкції зовнішнього освітлення центрального проспекту міста Херсон, ціна договору сягає більш ніж 180 тис. гривень.
За результатами виконаних робіт підприємець, достовірно знаючи, що ним не використовувалась передбачена відомчою документацією техніка, вніс неправдиві відомості до актів приймання робіт із зазначенням завищених та документально непідтверджених сум витрат.
Після отримання коштів підозрюваний припинив свою підприємницьку діяльність, завдавши комунальному підприємству-замовнику матеріальну шкоду в сумі майже  110 тис. гривень.  
На цей час особі, внаслідок дій якої допущено порушення вимог закону, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.191, ч.1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).
У разі доведення вини підозрюваному загрожує  позбавлення волі  на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1343