Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

Прокуратура стоїть на захисті місцевого бюджету

                  

Ухвалою господарського суду Херсонської області відкрито провадження у справі за позовною заявою заступника керівника Херсонської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Херсонської міської ради до підприємства про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею понад 5 га (вартістю 19 млн. грн.), розташованою у центрі міста Херсона, наданою підприємству під розміщення виробничої бази.
Підставою позову стало те, що на цей час власниками будівель і споруд є, окрім заводу, інші суб’єкти господарської діяльності, які здійснюють підприємницьку діяльність, пов’язану із торгівлею та наданням в оренду приміщень у будівлях, та не є платниками плати за землю, підприємство також тривалий час не сплачує земельний податок.
Унаслідок безпідставного перебування у постійному користуванні підприємства вказаної земельної ділянки Херсонська міська рада позбавлена можливості розпоряджатися нею, а до місцевого бюджету не надходить плата за її використання в розмірі понад 500 тис. грн. щорічно.
Раніше, рішенням господарського суду Херсонської області задоволено позовну заяву заступника керівника Херсонської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Херсонської міської ради до одного з товариств та стягнуто більше 6 млн. грн. безпідставно збережених коштів, які підприємство не сплатило за користування без правовстановлюючих документів земельною ділянкою площею понад 68 га у м. Херсоні.

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1439