Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2020

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у справі за фактом порушення норм поховання померлої від COVID-19

          

Олешківським відділом Новокаховської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у справі за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань.
Досудове розслідування розпочато слідчим відділом Олешківського відділення поліції через ймовірне порушення  правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам. Зокрема правоохоронцями встановлено, що працівники Олешківської центральної районної лікарні надали дозвіл на видачу тіла померлої жінки для поховання, не дочекавшись результатів тесту на COVID-19, який згодом підтвердився. Такі дії могли призвести до порушення встановлених карантинних правил та поширення коронавірусної інфекції. 
Попередньо подію кваліфіковано за ч. 1 ст. 325 КК України, якою передбачено покарання у вигляді   штpафу від тисячі до тpьох тисяч нeоподактованих мінімумів доходів гpомадян, а також позбавлeння волі на стpок до тpьох pоків. Проводяться першочергові слідчі дії.

Автор: Новокаховська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1462