Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно патрульного за перевищення службових повноважень

      

За результатами досудового розслідування прокуратурою Херсонської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно командира взводу Управління патрульної поліції у Херсонській області за фактом перевищення влади та службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).
Установлено, що 20 листопада минулого року правоохоронець зупинив транспортний засіб за порушення правил дорожнього руху. Під час складання адміністративного матеріалу, заздалегідь не попередивши водія про застосування спеціального засобу, через відкрите вікно безпідставно застосував до нього спеціальний засіб - газовий балончик «Терен - 4М». При цьому варто зазначити, що потерпілий не чинив непокори.
Унаслідок неправомірних дій патрульного чоловік отримав хімічний опік очей 1-го ступеня.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1316