Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

Повідомлено про підозру державному реєстратору у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки

           

Херсонською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру держаному реєстратору у вчиненні кримінального правопорушення за фактом незаконної реєстрації права власності на нежитлову будівлю торгівельного центру у місті Херсоні.
Встановлено, що державний реєстратор однієї з сільських рад Херсонської області, в порушення діючого законодавства, здійснила реєстрацію недобудованого торгово-офісного центру, який зводився без дозвільних документів та не введений у експлуатацію. У подальшому здійснила поділ об’єкту на дві адреси.
Унаслідок таких дій, Херсонську міську раду, як власника земельної ділянки, розташованої під об’єктом самочинного будівництва, позбавлено права користування та розпорядження частиною земельної ділянки площею 0,07073 га, а територіальній громаді спричинено матеріальну шкоду у сумі 786 270 грн.
Наразі слідчим ініційовано питання про відсторонення від посади державного реєстратора та накладення арешту на її майно.
Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 3 ст. 365-2 КК України (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки).
Санкція статті передбачає покарання на строк від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.
Досудове розслідування триває.

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1670