Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Повідомлено про підозру керівнику одного з управлінь центрального органу виконавчої влади за фактом одержання неправомірної вигоди

         

Прокуратурою Херсонської області повідомлено про підозру високопосадовцю однієї з державних установ Херсона у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).
За даними слідства, службовець вимагав та отримав хабар за сприяння у якнайшвидшій реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та подальше утримання від проведення перевірки даних, зазначених у ній.
 
Наразі вирішується питання щодо відсторонення чиновника від займаної посади, а також обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1521