Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

У прокуратурі Херсонської області підведено підсумки роботи за І півріччя 2020 року

             

 
Сьогодні, 29.07.2020 у прокуратурі Херсонської області відбулась нарада під головуванням прокурора області Ігоря Івченка, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури на основних напрямах роботи у півріччі та заходи, спрямовані на підвищення ефективності їх діяльності на наступний період.
 
 
Під час наради зазначено, що у звітному періоді прокурорами Херсонщини здійснювалося процесуальне керівництво у понад 46 тисячах кримінальних проваджень, у понад 17,5 тисячах з яких досудове розслідування завершено.
 
Забезпечено належну організацію досудового розслідування прокурорами у кримінальних провадженнях, які набули суспільного резонансу. Наприклад, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно підозрюваного у вбивстві херсонця Олександра Кондалова. Також за цей період слідство завершено відносно фігурантів трагедії, що сталася 1 січня у Каховці, а за принципової позиції прокуратури 30 – річного обвинуваченого взято під варту.
 
Окрім того, за процесуального керівництва прокуратури області збільшилось число скерованих до суду обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, у бюджетній та земельній сферах.
 
Завдяки спільній роботі правоохоронців викрито осіб на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. До суду направлено обвинувальні акти стосовно 7 осіб.
 
Результатом належного підтримання працівниками прокуратури обвинувачення у суді, в тому числі з ухваленням вироків на підставі угоди, винесено 1 134 обвинувальних вироків.
 
Значну роботу проведено у ході представницької діяльності: на захист інтересів держави поза межами кримінального судочинства прокурорами пред’явлено позови, у тому числі з майновими вимогами, на понад  303 млн гривень.
 
Реально виконано судових рішень, постановлених за позовами прокурорів, на майже 72,5 млн гривень.
 
За реагування прокуратури повернуто та попереджено незаконне надання 698 га земель Херсонщини.
 
Підсумовуючи нараду, Ігор Івченко наголосив, що попри наявність позитивних результатів у діяльності органів прокуратури, необхідно акцентувати увагу на основних проблемах, конкретних шляхах їх вирішення та нових пріоритетах, на яких наголошує керівництво держави та Офіс Генерального прокурора.
 
Також Ігор Івченко закликав зосередити ще більше уваги на швидкому та всебічному розслідуванні, притягненні до відповідальності порушників, виявленні та ефективному розслідуванні кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, з питань земельних правовідносин, у сфері державної та комунальної власності. Не втрачає актуальності протидія кримінальним правопорушенням у лісовій сфері, надання оцінки законності використання землі в межах прибережно-захисної смуги, особливо-цінних категорій земель.
 
Про ситуацію за окремими напрямками роботи поінформували на нараді заступники прокурора області, також заслухано пояснення керівників місцевих прокуратур і окремих прокурорів.
 
 
За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, які необхідно реалізувати.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Херсонської області
кількість переглядів: 1418