Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2020

У Херсоні судитимуть дует посадовців, які спричинили збитки ОСББ на понад 1,5 млн грн

             

Херсонською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Херсонської міської ради за фактом зловживання своїми повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2, ч. 3, ст. 365-2 КК України) та директора товарної біржі за фактом службового підроблення (ч. 2 ст. 366 КК України).
Установлено, що у лютому 2018 року державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи та порушуючи діюче законодавство, зареєструвала за особою право власності на нежитлові приміщення. Їх загальна площа понад 150 кв.м і розташовані в одній із новобудов середмістя Херсона.
У свою чергу, директор товарної біржі, зловживаючи своїм службовим становищем, склав та видав технічний паспорт із завідомо неправдивими відомостями та засвідчив його своїм підписом та печаткою біржі.
Через такі протиправні дії фігурантів юридичній особі (ОСББ) спричинено збитки на суму понад 1,5 млн грн.
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до Херсонського міського суду для розгляду по суті. 

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1374