Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2020

На Херсонщині повідомлено про підозру поліцейському, який вимагав хабар за видачу дозволу на травматичну зброю

             

 
 
 
За процесуального керівництва Херсонської  обласної прокуратури повідомлено про підозру інспектору відділу контролю за обігом  зброї у сфері довільної системи сектору превенції одного з райвідділів поліції області у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
 
 
 
 
За даними слідства, правоохоронець запропонував громадянину «спеціальну процедуру» для отримання ним відповідного дозволу на придбання, носіння та зберігання пристрою для відстрілу набоїв з гумовими кулями. Розмір «винагороди» поліцейського за таку послугу та відповідне сприяння становив 12 тисяч гривень. Викрито зловмисника після одержання всієї суми хабара.
 
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.
 
Розслідування триває та здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід - ГУ СБУ в АР Крим.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1190