Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2020

Співробітник Херсонського слідчого ізолятора опинився під підозрою за незаконне ув’язнення особи

        

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури помічнику начальника чергової служби Херсонського слідчого ізолятора повідомлено про підозру у перевищенні влади та службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).
 
За даними слідства, 24 квітня 2020 року співробітник СІЗО, виходячи за межі наданих прав та повноважень, прийняв незаконне рішення про поміщення до слідчого ізолятора особи, стосовно якої вирок суду не набрав законної сили. При цьому підозрюваний знав порядок прийняття таких осіб від конвою, однак не перевірив документи, які є підставою для тримання доставленого.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
Окрім того, на початку жовтня цього року завершено розслідування та обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно дільничного офіцера одного з відділів поліції Головного управління Нацполіції області за фактами перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням спеціальних засобів та службового підроблення (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Поліцейський обвинувачується в тому, що безпідставно застосував до потерпілого кайданки та склав процесуальні документи щодо його затримання, після чого доставив чоловіка до ізолятора тимчасового тримання.
 
Унаслідок протиправних дій фігурантів потерпілий перебував у місці попереднього ув'язнення протягом 6 днів. Після встановлення Херсонською обласною прокуратурою такого факту його було звільнено з місця попереднього ув’язнення.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1399