Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2020

Водію автобуса «Еталон», який скоїв ДТП із 2 загиблими під Херсоном, повідомлено про підозру

                  

За погодження Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру 51-річному водію маршрутного автобуса «Еталон» за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди під Херсоном зі смертельними наслідками.
 
Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) КК України.
 
Наразі фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
За даними слідства, вранці 9 листопада водій маршрутного автобуса, рухаючись з с. Садово в напрямку с. Антонівка, не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого відбувся занос автотранспорту на зустрічну смугу, де він з’їхав на узбіччя та перекинувся. У результаті ДТП двоє жінок, які їхали в автобусі віком 42 та 54 роки загинули на місці події. Інші пасажири отримали травми та були госпіталізовані. За попередніми даними, підозрюваний був тверезим.
 
За вчинене горе-водію може загрожувати ув’язнення строком від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1072