Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2020

На Херсонщині ліквідовано масштабний канал збуту контрафактної продукції з території ООС

          

Херсонською  обласною  прокуратурою, у межах кримінального провадження за фактом незаконного обігу підакцизних товарів на території регіону, задокументовано протиправну діяльність групи осіб, які налагодили незаконну схему постачання з району проведення ООС контрафактної тютюнової та алкогольної продукції (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). 
 
 
 
Правоохоронцями встановлено, що алкосурогат та тютюнові вироби потрапляли до Херсонської області з Донеччини транспортними компаніями-перевізниками. Збували контрафакт під виглядом продукції відомих марок через роздрібну мережу торгівельних точок регіону.
 
Під час обшуків за місцями зберігання фальсифікату поблизу м.Краматорськ виявлено та  вилучено майже 170 тисяч пачок цигарок невідомого походження   та понад 31  тону алкогольної продукції. Орієнтовна вартість вилученого товару становить 14 мільйонів гривень.
 
У межах кримінального провадження, відкритого за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, тривають слідчі дії. До суду направлено клопотання про накладення арешту на вилучене майно. Встановлюються джерела походження контрафакту та особи, причетні до його виготовлення та реалізації.
 
Заходи із протидії тінізації економіки через нелегальний продаж підакцизних товарів  проводилися спільно з ГУ ДФС в області спільно з працівниками УОЗ на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Донецькій області та оперативними підрозділами Краматорського прикордонного загону ДПС України, на прикордонній території Донецької області в зоні ООС.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1051