Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2020

На Херсонщині посадовця ІТТ підозрюють у перевищенні службових повноважень

         

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури старшому інспектору - черговому херсонського ізолятора тимчасового тримання повідомлено про підозру у перевищенні влади та службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).
За даними слідства, 22 квітня 2020 року співробітник ІТТ, виходячи за межі наданих прав та повноважень, прийняв незаконне рішення про поміщення до ізолятора особи, за відсутності вироку суду про засудження до позбавлення волі, скріпленого гербовою печаткою та такого, що набрав чинності. Таким чином затриманого етапували до слідчого ізолятора, де він незаконно утримувався до 27.04.2020.
Після втручання прокуратури чоловіка було звільнено з місця попереднього ув’язнення.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Мелітополі.
 
Нагадаємо, що в рамках даного провадження, у жовтні поточного року повідомлено про підозру ще одному співробітнику СІЗО та скеровано до суду обвинувальний акт відносно дільничного офіцера одного з відділів поліції ГУНП області за фактами перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням спеціальних засобів та службового підроблення (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України). Поліцейський обвинувачується у тому, що безпідставно застосував до потерпілого кайданки, склав процесуальні документи щодо його затримання та доставив чоловіка до ізолятора тимчасового тримання.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1108