Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2020

Під підозрою опинився посадовець державного підприємства за службову недбалість під час реконструкції шкільного басейну

       

Херсонською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненої посадовою особою спеціалізованого державного підприємства з проведення експертиз (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, посадовець під час проведення реконструкції басейну в одній зі шкіл м. Херсона, неналежно виконав свої службові обов'язки та видав позитивний експертний звіт проєкту будівництва на відповідність всім нормам. Проте, судовою експертизою встановлено, що відомості зазначені у документі не відповідали вимогам чинного законодавства. Це створювало загрозу для життя та здоров’я дітей. Окрім того, такими діями було завдано збитки місцевому бюджету в розмірі майже 200 тисяч гривень.
 
Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.
 
Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Херсонська місцева прокуратура
кількість переглядів: 1244