Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2021

Прокуратура Херсонщини забезпечує доступ до публічної інформації

         

Органи прокуратури Херсонської області приділяють особливу увагу виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
 
Упродовж 2020 року органами прокуратури області розглянуто 75 запитів на інформацію, 8 скеровано розпорядникам, які володіють запитуваною інформацією.
 
 
 
Обґрунтовано відмовлено в задоволенні інформації 4 запитувачам, рішення про відмову в установленому порядку не оскаржувались.
 
Запитувачі зверталися для отримання інформації поштою та з використанням засобів електронного зв’язку.
Найбільше запитів надійшло від фізичних осіб – 60, решта від засобів масової інформації, громадських організацій та юридичних осіб.
 
Запитувана інформація переважно стосувалась питань досудового розслідування кримінальних проваджень, які викликали суспільний резонанс та підвищену увагу громадськості. Окрім того, цікавились інформацією з організаційно-розпорядчої діяльності, результатами роботи, кадровими та іншими питаннями.
 
Ураховуючи вимоги сьогодення, прокуратурою забезпечується додержання прав кожного на доступ до публічної інформації в спосіб, що передбачає не лише публікування та розповсюдження інформації про свою діяльність, але й надання громадянам такої інформації на їх запити.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1144