Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2021

Розкрадання бюджетних грошей на реконструкцію освітлення в Херсоні: повідомлено про підозру колишньому керівнику комунального підприємства

          

За процесуального керівництва Херсонської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику комунального підприємства за фактом розтрати коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 3 ст. 191,ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, у 2017 році підозрюваний, діючи від імені комунального підприємства, яке виступало замовником проведення робіт із реконструкції зовнішнього освітлення проспекту в місті Херсоні, вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт, завищивши обсяги та суми витрат. Унаслідок таких дій на рахунок підрядника необґрунтовано перераховано 110 тис. грн, чим спричинено збитки місцевому бюджету.
 
 
Наразі вирішується питання щодо обрання відносно зловмисника запобіжного заходу, а також накладення арешту на його майно.
 
Нагадаємо, що у 2020 році завершено досудове розслідування та прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти відносно посадових осіб підрядної і субпідрядної організації, які виконували роботи з реконструкції зовнішнього освітлення. Також триває судовий розгляд справи щодо інженера з технічного нагляду, який засвідчив підписом та печаткою відповідність використаних механізмів фактично виконаним роботам та залученій техніці в акті приймання виконаних робіт між підрядником та замовником.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1076