Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2021

На Херсонщині судитимуть підпалювача Каховської місцевої прокуратури

       

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 27-річного неодноразово судимого мешканця села Любимівка за фактом умисного пошкодження майна, що належить працівникові правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, вчинене шляхом підпалу (ч. 2 ст. 347 КК України).
 
Слідством установлено, що 27 травня 2020 року, чоловік залив горючу суміш через отвір вікна в приміщення Каховської місцевої прокуратури та підпалив, у результаті чого сталася пожежа. Пізніше слідством з’ясовано, що такі дії були вчинені через професійну діяльність прокурорів.
 
Наразі досудове розслідування, що здійснювалось Слідчим управлінням ГУНП в Херсонській області завершено. Обвинувальний акт скеровано до Каховського міськрайонного суду для розгляду по суті.
 
За вчинене зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 15 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1057